A helyzet a következő: kijön egy új termék megadott határidőn - és mégsem jön ki, mert ha nem vagy fanatikus, akkor még minimum két hetet kell várnod, mire megveheted. Miért? Mert már az előrendelésekkel elvitték a teljes induló raktárkészletet.

Siker?

Ez történik sorozatosan az Apple-lel. Ezúttal szeptember 15. 0 órától lehetett előrendeléseket leadni az új okostelefonra, a sokak által fikázott, és még annál is többek által vágyott iPhone 5-re. A borúlátó jóslatok nem váltak be, ugyanis körülbelül egy óra alatt elfogyott az első raktárkészlet - megdöntve a cég korábbi, 20 órás rekordját, amit egyébként az előzmény iPhone 4 állított fel.

A dolgok jelenlegi állása szerint, ha lenne pár száz dollárom, akkor röpke két hét várakozási idő után kapnám meg a készüléket. Legalábbis ott a messzi tengerentúlon. (Nem akarom tudni, Magyarországra mikor jutna el, hiszen nálunk még ki se jött. Persze a fizetőképes kereslet sem olyan széleskörű.) Egyébként a rendeléssel is gondok voltak, a mobilszolgáltatók és Apple honlapja is fagyogattak a szerverleterheltség miatt. Szóval nem kell ide hackercsoport, csak a fogyasztói társadalom, és az informatikának máris gondjai akadnak. (Azért ezt jó tudni.)

Frissítés: A  dologhoz hozzátartozik, hogy a kevésbé fanatikusok mégsem voltak annyira elégedettek, mert az első hétvégi eladási adatok szerint kb. 5 millió készüléket adtak el, ami elmarad a legutóbbi, több mint 10 milliós eladástól - és a reményektől, amik ennek megismétlésére irányultak.

Kritikák

Egyébként sokan kritizálják az új mobilt, főleg azért, mert hiányoznak belőle azok a "forradalmi újítások", amik anno naggyá tették a cégóriást. Én egyébként e téren az Apple-nek adok igazat. Minek adná ki a sok pénzt az innovációra, ha így is viszik a termékét, mint a cukrot? Aztán ha esetleg ez a trend visszaesik, például a következő dobásból napok kellenek a raktár-kifosztáshoz, akkor az almások előállnak nyolc-tíz nagy dobással, amiket sufniban tartottak addig, amíg azok nélkül is termékeny volt az aranytojást tojó tyúkocska.

A telefonban lévő alkatrészek számítások szerint 36.000 forintot érnek. Nem sok, igaz? Ehhez képest mégis több, mint 200.000 forintért tudják eladni (haza árak: 12, 36 és 64 GB-os modellek: 209890, 239890, illetve 269890 forint - 285,2 forintos euróárfolyammal). Ki lehet számolni, mekkora haszna van minden egyes készüléken az Apple-nek...

Újdonság, frissítés

És azért a benne lévő "fejlesztések" nyilván érdeklik a nagyérdeműt. Például a gyorsaság. (Nem tudom, ezt meddig tudják még fokozni, szerény véleményem szerint az átlag felhasználónak tök mindegy, hogy a másodperc hányadrésze alatt számol a gép, tizede vagy százada, az minket úgyis meghalad.) A nagyobb képernyő. (Ez azért reális előny, de a dizájn meg az "okosság" két külön dolog a telefonban.) A jobb kamera. (Nem kell magyarázni. Facebook-mániások előnyben.) Tény, mindenki elismeri, gagyi az új térkép. Ez van, nem lehet minden tökéletes.

De hogy egy nálam hozzáértőbb vélemény is álljon itten:
 http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/09/22/osztalyzat_az_iphone_5-re_otos_ala/

forrás:
http://index.hu/tech/cellanaplo/2012/09/14/20x_gyorsabban_fogy_az_iphone_5/

Címkék: rekord okostelefon eladás Apple

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvglompf.blog.hu/api/trackback/id/tr594799350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása